pogoji poslovanja / terms & conditions • Lara Bernot

POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.larabernot.com, ki jo upravlja Lara Bernot so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p, Larabernot (ponudnik oz. prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Nismo zavezanci za DDV.

Vsi elementi spletne strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja Lare Bernot. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabno spletne strani www.larabernot.com uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinja, ga pozivamo, da nemudoma preneha z dostopanjem do spletne strani. Prav tako lahko spletno mesto kadarkoli spremeni pogoje uporabe delno ali v celoti, brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno preveril splošne pogoje poslovanja in če se s spremenjenimi pogoji ne bo več strinjal, bo takoj prenehal z uporabo spletnega mesta.

 

Prodajalec

 • Polni naziv: MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot
 • Naslov: Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamik, PE: Usnjarska cesta 9, 1241 Kamnik
 • Davčna številka: 96268964 (nisem zavezanec za DDV na podlagi 1. Odstavka 94. Člena ZZDV-1)
 • Matična številka:
 • E-pošta: lara.bernot@gmail.com
 • Telefon: 00386 51855835
 • TRR: SI56 6100 0001 4041 679  (Delavska hranilnica)
 • Facebook: LaraBernot, ForKIDSbyLaraBernot
 • Instagram: larabernot_design, bernot_fot_ kids

 

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR (Evrih),
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih odstopa; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini www.larabernot.com so objavljene v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV-ja na podlagi 1. odstavka 94. člena zddv-1 (nismo zavezanci za ddv). Te cene veljajo v trenutku oddaje naročila, v primeru 100% plačila predračuna z nakazilom na TRR: SI56 6100 0001 4041 679(Delavska hranilnica). Zaradi poslovanja preko spleta in prodaje izdelkov fizično v ateljeju, se ponudba lahko spreminja pogosto in hitro. LaraBernot si pridružuje pravico, da izdelka, ki ni na zalogi ni več možno izdelati, čeprav je objavljen na spletnem mestu www.larabernot.com. Dopuščamo možnost napake pri vnosu specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične, saj so vsi izdelki v celoti izdelani ročno zato lahko pride do manjše razlike detajlov, ki so vidni samo s podrobnim opazovanjem.

 

Dobavni roki

 • Izdelek z oznako >NA ZALOGI< je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 1-3 delovnih dni od dneva plačila predračuna.
 • Izdelek z oznako >ZADNJI KOS< je trenutno na zalogi samo še en, ki je dobavljiv takoj po prejemu plačila.
 • Izdelek z oznako >PO NAROČILU< ni na zalogi, vendar ga lahko dodate v košarico. Izdelek bo izdelan in odposlan v roku 8 delovnih dni po prejemu plačila.

Naš partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni.

 

Postopek nakupa

Za uspešen nakup registracija kupca ni obvezna, je pa zaželjena. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na spletnem mestu www.larabernot.com.

Naročilo lahko uporabnik odda katerikoli dan v letu ob katerikoli uri. V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Šele, ko v spustnem meniju označi vrsto izdelka (npr. Obleka,majica,ruzak) ga lahko doda v košarico, s klikom na gumb  >DODAJ V KOŠARICO<. Po izboru izdelka, se pod spustnim menijem izpiše tudi točna cena izbrane različice ter, če je izdelek na zalogi ali bo izdelan po naročilu.

Če kupec želi spremeniti naročeno količino artikla, ki je že v košarici, spremeni količino artiklu tako, da klikne na košarico (v zgornjem desnem kotu strani) in tam po želji spremeni količino ali artikle odstrani iz košarice s klikom na Xna levi strani, ob sličici artikla.

Po želji naročnika, naročilo lahko pošljemo tudi na drug naslov kot ‘paketek s sporočilom’ tako, da v košarici pod izdelki kupec lahko označi in vpiše osebno sporočilo, namenjeno prejemnici paketa, ter ga doda v košarico (doplačilo 1,00€).

Nato se kupec pomakne navzdol po spletni strani, kjer ima tudi informacije o strošku dostave in skupnem znesku artiklov v košarici. Na dnu strani klikne na gumb >NA BLAGAJNO<, tukaj vpiše vse potrebne podatke, katere potrebujemo, da mu pošljemo paket. Na vrhu blagajne lahko unovči tudi promocijske kode, v kolikor so na voljo, če tega ni naredil že predhodno v košarici.

Kupec je pri vpisovanju natančen in še enkrat preveri pravilnost oddanih podatkov in artiklov, ki jih bo naročil, če so njihove barve in velikosti pravilne ter zaključi nakup s klikom na >KUPI SEDAJ<.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji sklenjena. Na mail bo kupec prejel obvestilo o nakupu in predračun, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku ene ure. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Preko elektronske pošte ponudnik kupca obvešča o stanju naročila. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, kateri se bo potrudil izdelek dostaviti v najkrajšem možnem času, ali pa bo celotno naročilo storniral. Zaradi ročne izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša.

 

Način plačila in izdaja računa

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilom na račun Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot po predračunu preko spletne banke. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v zadnjem koraku po oddaji naročila po elektronski pošti skupaj s predračunom. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z nakazilom na račun Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot po predračunu preko UPN naloga na pošti ali banki. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v zadnjem koraku po oddaji naročila po elektronski pošti skupaj s predračunom. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z gotovino ob osebnem prevzemu artiklov v ateljeju LaraBernot, na Usnjarski cesti 9 v Kamniku. Ponudnik naročilo rezervira najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dotičnih izdelkov ne boste mogli več prevzeti.

Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov, nato mu LaraBernot po elektronski pošti posreduje predračun in po odpremi artiklov pošlje tudi natisnjen račun. Na računu so navedeni naročeni artikli s cenami, ter vsi ostali stroški v zvezi z nakupom. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

 

Poštnina

Naš partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni. Vsako naročilo bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. Po potrditvi naročila bo paket od 1 do 8 delovnih dni odposlan. Strošek dostave in pakiranja znaša 3,5€. Ta cena velja za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije.

 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 14-ih dni na mail lara.bernot.com ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Rok se začne šteti na dan prevzema paketa.

Vračilo plačila bo ponudnik opravil takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, vračilo se izvede izključno na potrošnikov TRR račun.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po poslanem sporočilu. V tem primeru kupec blago pošlje v originalni embalaži, priporočeno na svoje stroške, na naslov podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamnik. Potrošnik ne sme uporabljati artiklov, če je odstopil od pogodbe. Stroška poštnine (dostave) mu ob vračilu blaga ponudnik ne bo povrnil. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan in se bo med transportom poškodoval, bo za to odgovarjal potrošnik, prodajalec pa mu ni dolžan vrniti kupnine.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca, ali za blago, ki je že bilo uporabljeno in iz higienskih razlogov ni primerno za nadaljno prodajo.

Če je potrošnik prejel napačno ali poškodovano blago, jih bo ponudnik brezplačno zamenjal. Ponudnik bo kril stroške dostave, ne krije pa stroškov vračila reklamiranega blaga, če napaka ni njegova krivda. Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od dneva prejetega blaga.

 

Varnost podatkov

Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., se v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Osebni podatki kupca bodo uporabljeni samo za namen komunikacije s kupcem v zvezi z naročilom in dostavo želenega blaga. Informativno gradivo se pošilja le posameznikom, ki so izrecno označili to možnost na zaključku nakupa oz. za tiste uporabnike, ki so naredili prijavo na e-novice podjetja. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da svojega uporabniškega imena in gesla ne posreduje tretjim osebam ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Uporabnik s potrditvijo pogojev poslovanja soglaša, da spletno mesto www.larabernot.com lahko uporablja njegove podatke, ki jih je vnesel ob izdelavi naročila (ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z www.larabernot.com), izključno za lastne potrebe, katere hrani za nedoločen čas.

 

Popusti, promocijske kode in darilni boni

Popusti, promocijske kode in darilni boni veljajo v določenem obdobju in se ne združujejo, če ni navedeno drugače. Ni jih možno zamenjati v denarna izplačila in niso prenosljivi na druge osebe. Če kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Popustov ni mogoče uveljavljati na izdelke po naročilu, če ni navedeno drugače.

LaraBernot si pridržuje pravico glede napak pri objavah popustov ter, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

 

Nagradne igre

LaraBernot občasno objavi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Larabernot na družabnem omrežju Facebook ali lara_bernot design na Instagram-u.

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let. Pravila o obdobju nagradne igre, sodelovanju v njej in o nagradi so jasno zapisana v objavi. S sodelovanjem v nagradni igri, sodelujoči sprejme pogoje sodelovanja.

Po zaključku nagradne igre LaraBernot javno objavi nagrajenca na socialnem omrežju. Nato mora izžrebanec v roku 7 dni organizatorju posredovati podatke kamor mu bo poslana nagrada. Nagrado lahko prevzame tudi osebno v ateljeju v Kamniku, na Usnjarski cesti 9.

Menjava nagrade ali denarno izplačilo nagrade ni mogoče.

Organizator si pridržuje pravico, da vsebine, ki so žaljive, neprimerne ali goljufive (nepravi in podvojeni profili) umakne in sodelujočega izloči iz sodelovanja. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

 

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo uporabnik ponovno obišče. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani, saj zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Ne zbirajo ali shranjujejo osebnih podatkov.

Uporabljajo se za različne namene, za seje, za košarice v spletni trgovini, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij.

Z uporabo spletne trgovine www.larabernot.com se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku.

 

Avtorske pravice

Vsa vsebina na spletni strani www.larabernot.com je avtorsko zaščitena in je v lasti LareBernot. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logotip, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p.

 

Komunikacija in obveščanje

LaraBernot bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le če uporabnik to izrecno dovoljuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

 

Obveza odgovornosti

LaraBernot se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da LaraBernot ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

LaraBernot ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. LaraBernot mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. LaraBernot ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

LaraBernot ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Čeprav se LaraBernot trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

 

Ocene, mnenja in priporočila

LaraBernot se zaveda, da potencialni kupec pregleda več spletnih strani, ko se odloča za nakup. Za njegovo odločitev o nakupu so najbolj merodajne ocene, mnenja in priporočila, ki se nahajajo ob prodajnih predmetih. Zato je ponudnik vesel, da kupci podajajo svoja mnenja, ocene in priporočila in jih delijo z ostalimi, saj s tem pripomorejo bodočim kupcem pri njihovem nakupu.

Posameznemu prodajnemu predmetu lahko kupec podeli oceno od 1 do 5 zvezdic in/ali napiše svoje mnenje o blagu. LaraBernot si želi aktivnega sodelovanja in interakcije kupcev, ker le skupaj z njimi lahko ustvari še boljšo spletno trgovino.

Www.larabernot.com omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. LaraBernot ne bo objavil mnenj, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po njegovi oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo ocene, mnenja ali komentarja se uporabnik strinja, da ga lahko LaraBernot v celoti ali delno uporabi v spletnih in drugih medijih, v neomejenem časovnem okviru, za namen objave v oglasih ali drugih marketinških promocijah, ki so v poslovnem interesu ponudnika. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na www.larabernot.com.

Uporabnike naprošamo, naj pri komentiranju izdelkov ne uporabljajo žaljivega govora, žaljenja drugače mislečih in žaljenja na osnovi rasističnih, narodnih, spolnih, verskih, političnih in ostalih ustavno spornih osnov. Prav tako ne toleriramo nagovarjanja k nestrpnosti ter izkoriščanje komentarjev za komercialno promocijo. Uporabnik bo v primeru kršitve prejel elektronsko opozorilo, v primeru nadaljnjega kršenja pa si pridržujemo pravico, da uporabniški račun kršitelja zapremo.

 

Pritožbe in reševanje sporov

LaraBernot spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 051855835. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova lara.bernot@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

LaraBernot se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si LaraBernot prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Pravično in učinkovito zunajsodno reševanje sporov v zvezi s spletnim nakupom

Ponudnik Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, 32. člen tega zakona (ZIsRPS).

Če ima kupec z izdelkom ali storitvijo iz spletnega nakupa težave, lahko na platformi za spletno reševanje sporov (SRPS) vloži pritožbo in jo pošljete v obravnavo neodvisnemu organu za reševanje sporov http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 15.3.2018.

 

TERMS & CONDITIONS

GENERAL TERMS AND CONDITIONS OF THE ONLINE SHOP

General terms and conditions of the online shop www.larabernot.com are created in compliance with Consumer Protection Act (ZVPot-UPB2), Personal Data Protection Act (ZVOP-1) based on the recommendations of Chamber of Commerce and Industry of Slovenia (Gospodarska zbornica Slovenije) and international codes of electronic commerce. General terms and conditions consider operation of the online shop www.larabernot.com, rights and obligations of the buyer and regulate business between the seller or the online shop operator and the buyer.

SELLER OR ONLINE SHOP PROVIDER/OPERATOR

Website www.larabernot.com is an online shop for clothes, bags and jewellery that is hand-crafted in a design studio in Slovenia. Customer satisfaction is guaranteed by prompt data input, explanations and counselling when choosing or buying products and with post-purchase information. Online shop is managed by Modno oblikovanje, Lara Bernot s.p., LaraBernot who regulates general and other terms and conditions and is the manufacturer of the products and is responsible for published content and processing of orders compliant with the published terms and conditions.

 • Full name: MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot
 • Address: Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamik, PE: Usnjarska cesta 9, 1241 Kamnik
 • Tax ID number: 96268964 (I am not VAT registered person based on Paragraph 1 Article 94 of Value Added Tax Act)
 • Registration number:
 • E-mail:  lara.bernot@gmail.com
 • Phone number: 00386 51855835
 • Transaction account: SI56 6100 0001 4041 679  (Delavska hranilnica)
 • Facebook: LaraBernot, ForKIDSbyLaraBernot
 • Instagram:  larabernot_design, bernot_fot_ kids

INFORMATION ACCESSIBILITY

The seller binds oneself to always provide the following information to the buyer:
information about the company  MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot (name and head office, registration number)

contact information which enable fast and effective communication for the user (e-mail, phone number)
crucial characteristics of the product (including post-sales services and warranties)
product availability (each product on the website is available within a reasonable deadline)
terms of product delivery (and the methods, place and delivery times)
prices, which must be clearly and unambiguously presented, clearly showing whether tax, delivery costs and other charges are included
arrangements for payment and delivery
offer time validity
deadline of contract termination and terms for contract termination, together with information on possible costs for the buyer in case of product return
explanation of the complaint process including all information of the contact person.

PRODUCT OFFER AND PRICES

Due to the nature of business online and selling products in stands, the offer of www.larabernot.com is updated and changed very often and fast. All prices on www.larabernot.com are in Euros (EUR) and are valid until their withdrawal. The price is valid for online purchase as 100% cash payment or payment of pro forma invoice via bank transfer to bank account. LaraBernot shop withholds the right that a certain product is not in stock or cannot be made despite it being published on the website www.larabernot.com

The company MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot is not VAT registered person based on Paragraph 1 Article 94 of Value Added Tax Act. The prices are valid at the time of the purchase and do not have fore determined validity. Prices are valid for payments that are listed above as payment methods under the above mentioned conditions. Discounts, promotion codes etc. cannot be used in conjunction with any other offers.

We allow the possibility of error in product technical specifications entries. Product photos are partially symbolic due to each piece is handmade. Consequently, a product can have a minimal deviation in teksture or colour. But we assure you that the product you will receive will resemble to the one in the picture. In case of unclarity, please contact us at lara.bernot@gmail.com

PRODUCT STATUS

For products that are made to order we need 2-6 working days for manufacturing the product before the ordered product is handed in for delivery. Available products will be shipped in 2-3 business days after receiving payment.

ORDERING AND PURCHASE PROCESS

Orders can be placed 24 hours per day, 7 days per week, 365 days per year. The purchase contract between the seller and the buyer in online shop is concluded at the moment when the seller sends the buyer the first e-mail order confirmation. From that moment on all the prices and other terms are fixed and valid for the seller as well as for the buyer. In an online shop the buyer chooses between products and their variations in the drop down menu. Once the product is chosen, he or she clicks Add to cart button. When the product is added to cart, it is visible in it. If the buyer wishes to change the quantity of ordered product which is already in the cart, they can change the quantity of a certain product by clicking Checkout button and then change the quantity or remove the products from the cart by clicking the X button. The buyer then moves down the website, enters his or her personal data for delivery and at the bottom selects Payment method and finally confirms the order by clicking Place order. The buyer is diverted to a page with data of placed order or information for bank transfer.

After placing the order the buyer receives an order confirmation via e-mail. During that phase the buyer has the chance to cancel the order within one hour. If the buyer does not cancel the order, it goes into further processing, when the seller reviews the order, checks availability of ordered products and confirms the order or rejects it for a reason. The seller may call the buyers’s contact phone number in order to check the information or to ensure the correctness of supply. The buyer is informed via e-mail regarding up-to-date information of goods supply. If the delivery time is very long and the buyer does not wish to wait, the buyer can inform the seller and the product will be removed from the order and any advanced payments will be returned, other products from the order will be, up to the buyer’s choosing, either delivered or the whole order will be cancelled. Because our products are hand-made it may occur due to large number of orders that the delivery time is prolonged.

The seller prepares the goods, sends and informs the buyer via e-mail at agreed time. The seller also informs the buyer about return policy, who he or she can turn to in case of delivery delays and who to turn to in case of complaint.

METHODS OF PAYMENT

After shipping the products, the seller sends and issues an invoice with specified costs in pdf format via e-mail. The invoice is also sent together with the shipment.

The order is saved in electronic form on the seller’s server and available to the buyer at any time in his user profile.

DELIVERY AND DELIVERY COSTS

Every order placed via LaraBernot shop system will be processed in the same day or the next working day after order placement at the latest. In case this would not be possible for whatever reason, you will be informed. After order confirmation the package will be delivered or ready for pick-up in 2 to 6 working days (depending on stock). If the delivery is not possible within delivery time frame or it would be done earlier, the buyer will be informed by LaraBernot shop.

Our delivery partner is POŠTA SLOVENIJE, but the seller withholds the right of opting for another delivery company to ensure more effective delivery.

Delivery within Slovenia is 2€, for the rest of Europe 6€, for Canada and America 8€ and for all other continents 10€.

PRODUCT RETURN/WITHDRAWAL OF THE CONTRACT

The consumer has the right to inform the seller that he or she withdraws from the contract within 14 days of accepting the goods without explanation. The deadline starts one day after the parcel is accepted. The consumer must inform the seller of withdrawal of the contract via email: lara.bernot@gmail.com

In case of withdrawal of the contract the consumer returns the product by post to seller’s address: Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamnik, PE: Usnjarska cesta 9, 1241 Kamnik

The product must be returned to the seller undamaged and in unchanged quantity and in original packaging, except in the case where the product is destroyed or if the product’s quantity was reduced and the consumer is not responsible for that. The consumer must not use the products until the withdrawal of the contract. The only expense for the consumer with regard to the withdrawal of the contract is the cost for the return of the product (which in the case of shipping is charged according to the price list of the delivery service). The product must be returned to the seller no later than 30 days of the sent notice of withdrawal of the contract.

IMPORTANT! When returning the product it is of extreme importance that the product is packaged in a hard box – we recommend using the same box you received the product in. Provided that the product will not be properly protected (packed in an envelope without the hard box) and is damaged during transport (which will surely happen if not protected properly) it will be the responsibility of the consumer and thus, the seller is not bound to reimburse the money on account of being assumed that the product was damaged or destroyed because the consumer has failed to properly protect it.

The consumer cannot withdraw a contract where the object of the contract is the product made according to consumer’s exact instructions, adapted to their personal needs and due to its nature is not appropriate for return or the product that has been used and cannot be further sold due to hygienic reasons.

Refund of the payments will be carried out as soon as possible but no later than 14 days after receiving notice of withdrawal of the contract. Due to ensuring finality, accuracy and timeliness of refunds and ensuring records of payments, refunds are carried out solely via bank transfer to their bank account.

COMPLAINTS/MATERIAL DEFECT

If the wrong products were delivered, the buyer returns the products which will be replaced by the seller free of charge. In this case the seller covers delivery costs. The seller does not cover cost of returned items where no wrongdoing from the seller has been determined. Originally delivered products must be returned unused, undamaged and in original packaging. They must be returned properly protected from transport damages – packed in a hard box, if possible, in the same box you have received the products.

If delivered products do not match the characteristics or specifications of the ordered products (delivery of faulty products), the buyer must inform the seller in eight days form the date the product was received. The company MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot is not responsible for faults that occur six months after the delivery.

Consumer or buyer must describe the fault in detail in the notice of material defect and enable the holder of online shop and product manufacturer MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot to examine the product. Under the head of material defect the consumer may by their choosing demand: repair or refund of the paid sum in proportion to the defect or exchange of the product or refund of the paid sum. The right to enforce material defect is regulated by Consumer Protection Act.

DISCOUNTS

Online shop LaraBernot may offer different discounts and promotions. Discounts are clearly marked together with the product. Discounts may not be combined with other gift vouchers. Discounts cannot be exchanged for cash. In case you purchase the product before discounts, you are not entitled to extra discounts, even if the same products are reduced.

Discount vouchers cannot be used for custom made products and discounts do not apply for custom made products.
We withhold the right to error of published discounts. Discounts are valid for a certain period unless stated and published otherwise. Discount apply to clearance products. We withhold the right that during discounts period a certain product is no longer in stock and cannot be made.

Availability of entire offer on the website www.larabernot.com and social media, which represent this website, is limited.

PERSONAL DATA PROTECTION

As the manager of the online shop www.larabernot.com, I, MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot compliant with Personal Data Protection Act (ZVOP-1) bind myself to protect privacy of users and will not distribute their personal data to third parties. The user agrees that website www.larabernot.com uses their data for the purpose of analysis, with which the user explicitly contends. The user is not bound to reveal their identity unless they choose so. Website www.larabernot.com binds itself to maximum care for privacy of all data , but warns about the possibility of abuse. The user also holds the responsibility for the protection of personal data by ensuring safety of their username and password and by using appropriate software (anti virus) computer protection. By filling the purchase form and accepting the terms and conditions of our website user acknowledge that website www.larabernot.com holds the following data indefinitely: name and surname, address, contact phone number, home address and delivery addresses and country, time and date of registration and archive of communication with www.larabernot.com.

Advice for users:
The user must protect their username and password for accessing web services of website www.larabernot.com. In case of unauthorised use of the user’s data the injured user should inform the website of the violation of their user’s rights in writing. The user is responsible for reading, opening and viewing all content of the website. There is no age restriction for content on www.larabernot.com. The user may at any time or for whatever reason delete registration on the website www.larabernot.com in writing. The website holds the right to short unavailabilities of the website www.larabernot.com due to technical reasons of maintenance and hardware exchange and binds itself to inform the users in advance when unavailabilities are longer (more than 24 hours).

COMMUNICATION WITH ONLINE SHOP USER

The provider will contact the user using communication long range services only if the user does not explicitly object. Advertisement e-mail will include the following:
clearly legible sender
various offers, promotions and other marketing techniques will be marked as such (terms for participation will be clearly determined)
unsubscription from the mailing list will be clearly presented
user’s wish to be unsubscribed from the mailing list will be explicitly respected.

COOKIES

By using LaraBernot online shop you agree with the use of cookies in your browser. They are saved on your disk and ensure a better user experience when visiting the website (which products have been added to cart, are you already signed in, which settings have you chosen, etc.).

Cookies are not dangerous. They are not computer programmes and cannot affect your computer operation. During browsing the website cookies are saved in your browser which enable our advertising partner to advertise www.larabernot.com on other websites. The service does not collect or save any personal data.

INTELLECTUAL PROPERTY

Website www.larabernot.com is owned by Lara Bernot including all content, logos, photos and other audio-visual and written content. All previously mentioned elements are subject of intellectual property which only Lara Bernot has the right to use. The website user has the right to access the website and a registered user also has the right to use features allowed for use to the registered user. By accessing the website the user is allowed to use the content of the website in a limited, non-explicit manner and for private purposes only under the terms from these general terms and conditions. Any other reproduction or other uses of any content of the website or use for any other purpose including commercial use or for third party is prohibited without prior written consent of Lara Bernot.

INFORMING AND E-NEWS

By signing up for e-news the user agrees to be informed of novelties and promotions on our website. The seller binds oneself that user’s e-mail address will not be misused or given to third party. The user can at any time unsubscribe from receiving e-news.

LIABILITY LIMIT

The provider tries to ensure that the data published on the website is up-to-date and correct. However, the characteristics of products, delivery period or price can change so fast that the provider does not manage to correct the data on the website. In such case the buyer will be informed of such changes by the provider and the buyer may resign from the order or exchange the ordered product.

Although the provider tries to ensure precise photos of the products, all photos should be regarded as symbolic. Photos do not guarantee the characteristics of the product. The provider withholds the right to alter terms and conditions at any time and in any way regardless of the reason and with no prior warning.

The seller has the option to resign from the contract in case of manifest error (Article 46 Code of Obligation). Manifest error is regarded as an error in essential characteristics of the product and all errors that are usually regarded as decisive in shops or by the intention of customers and the seller when aware of them would not confirm or conclude a contract. This includes manifest error in price.

COMPLAINTS AND DISPUTES

The provider respects the valid legislation for customer protection. The provider tries to fulfil their duty to set up an effective system of considerations of complaints and to appoint a person the buyer can contact via phone or e-mail in case of problems. The complaint is sent via e-mail lara.bernot@gmail.com. The complaint consideration process is confidential.

Online shop LaraBernot tries its best for possible disputes to be solved by common consent. The shop’s mission are satisfied customers and products in everyday use. I am always available to you via e-mail lara.bernot@gmail.com to resolve any doubts and questions that may arise.

General terms and conditions are valid from 1st March 2018.

HANDMADE IN SLOVENIA, ethical, limited fashion//