pogoji poslovanja / terms & conditions • Lara Bernot

POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.larabernot.com, ki jo upravlja Lara Bernot so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p, Larabernot (ponudnik oz. prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Nismo zavezanci za DDV.

Vsi elementi spletne strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja Lare Bernot. Vsebine spletne strani se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja.

Z uporabno spletne strani www.larabernot.com uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinja, ga pozivamo, da nemudoma preneha z dostopanjem do spletne strani. Prav tako lahko spletno mesto kadarkoli spremeni pogoje uporabe delno ali v celoti, brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno preveril splošne pogoje poslovanja in če se s spremenjenimi pogoji ne bo več strinjal, bo takoj prenehal z uporabo spletnega mesta.

 

Prodajalec

 • Polni naziv: MODNO OBLIKOVANJE, Lara Bernot s.p., LaraBernot
 • Naslov: Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamik, PE: Usnjarska cesta 9, 1241 Kamnik
 • Davčna številka: 96268964 (nisem zavezanec za DDV na podlagi 1. Odstavka 94. Člena ZZDV-1)
 • Matična številka: 7079818000
 • E-pošta: lara.bernot@gmail.com
 • Telefon: 00386 51855835
 • TRR: SI56 6100 0001 4041 679  (Delavska hranilnica)
 • Facebook: LaraBernot, ForKIDSbyLaraBernot
 • Instagram: larabernot_design, bernot_fot_ kids

 

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR (Evrih),
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih odstopa; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini ed-ericadesign.com so objavljene v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV-ja na podlagi 1. odstavka 94. člena zddv-1 (nismo zavezanci za ddv). Te cene veljajo v trenutku oddaje naročila, v primeru 100% plačila predračuna z nakazilom na TRR: SI56 6100 0001 4041 679(Delavska hranilnica). Zaradi poslovanja preko spleta in prodaje izdelkov fizično v ateljeju, se ponudba lahko spreminja pogosto in hitro. LaraBernot si pridružuje pravico, da izdelka, ki ni na zalogi ni več možno izdelati, čeprav je objavljen na spletnem mestu www.larabernot.com. Dopuščamo možnost napake pri vnosu specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične, saj so vsi izdelki v celoti izdelani ročno zato lahko pride do manjše razlike detajlov, ki so vidni samo s podrobnim opazovanjem.

 

Dobavni roki

 • Izdelek z oznako >NA ZALOGI< je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 1-3 delovnih dni od dneva plačila predračuna.
 • Izdelk z oznako >ZADNJI KOS< je trenutno na zalogi samo še en, ki je dobavljiv takoj po prejemu plačila.
 • Izdelek z oznako >PO NAROČILU< ni na zalogi, vendar ga lahko dodate v košarico. Izdelek bo izdelan in odposlan v roku 8 delovnih dni po prejemu plačila.

Naš partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni.

 

Postopek nakupa

Za uspešen nakup registracija kupca ni obvezna, je pa zaželjena. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na spletnem mestu www.larabernot.com.

Naročilo lahko uporabnik odda katerikoli dan v letu ob katerikoli uri. V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Šele, ko v spustnem meniju označi vrsto izdelka (npr. Obleka,majica,ruzak) ga lahko doda v košarico, s klikom na gumb  >DODAJ V KOŠARICO<. Po izboru izdelka, se pod spustnim menijem izpiše tudi točna cena izbrane različice ter, če je izdelek na zalogi ali bo izdelan po naročilu.

Če kupec želi spremeniti naročeno količino artikla, ki je že v košarici, spremeni količino artiklu tako, da klikne na košarico (v zgornjem desnem kotu strani) in tam po želji spremeni količino ali artikle odstrani iz košarice s klikom na Xna levi strani, ob sličici artikla.

Po želji naročnika, naročilo lahko pošljemo tudi na drug naslov kot ‘paketek s sporočilom’ tako, da v košarici pod izdelki kupec lahko označi in vpiše osebno sporočilo, namenjeno prejemnici paketa, ter ga doda v košarico (doplačilo 1,00€).

Nato se kupec pomakne navzdol po spletni strani, kjer ima tudi informacije o strošku dostave in skupnem znesku artiklov v košarici. Na dnu strani klikne na gumb >NA BLAGAJNO<, tukaj vpiše vse potrebne podatke, katere potrebujemo, da mu pošljemo paket. Na vrhu blagajne lahko unovči tudi promocijske kode, v kolikor so na voljo, če tega ni naredil že predhodno v košarici.

Kupec je pri vpisovanju natančen in še enkrat preveri pravilnost oddanih podatkov in artiklov, ki jih bo naročil, če so njihove barve in velikosti pravilne ter zaključi nakup s klikom na >KUPI SEDAJ<.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji sklenjena. Na mail bo kupec prejel obvestilo o nakupu in predračun, ki je obenem tudi potrdilo, da smo vaše naročilo prejeli. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku ene ure. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Preko elektronske pošte ponudnik kupca obvešča o stanju naročila. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, kateri se bo potrudil izdelek dostaviti v najkrajšem možnem času, ali pa bo celotno naročilo storniral. Zaradi ročne izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša.

 

Način plačila in izdaja računa

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilom na račun Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot po predračunu preko spletne banke. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v zadnjem koraku po oddaji naročila po elektronski pošti skupaj s predračunom. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z nakazilom na račun Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot po predračunu preko UPN naloga na pošti ali banki. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v zadnjem koraku po oddaji naročila po elektronski pošti skupaj s predračunom. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z gotovino ob osebnem prevzemu artiklov v ateljeju LaraBernot, na Usnjarski cesti 9 v Kamniku. Ponudnik naročilo rezervira najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dotičnih izdelkov ne boste mogli več prevzeti.

Kupec je pred oddajo naročila dolžan preveriti pravilnost podatkov, nato mu LaraBernot po elektronski pošti posreduje predračun in po odpremi artiklov pošlje tudi natisnjen račun. Na računu so navedeni naročeni artikli s cenami, ter vsi ostali stroški v zvezi z nakupom. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

 

Poštnina

Naš partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, ki večino pošiljk dostavi naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni. Vsako naročilo bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. Po potrditvi naročila bo paket od 1 do 8 delovnih dni odposlan. Strošek dostave in pakiranja znaša 2,5€. Ta cena velja za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije.

 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupcu pripada pravica, da v roku 14-ih dni na mail lara.bernot.com ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to treba navesti razlog. Rok se začne šteti na dan prevzema paketa.

Vračilo plačila bo ponudnik opravil takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, vračilo se izvede izključno na potrošnikov TRR račun.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopil, mora prejeto vrniti prodajalcu v 30-ih dneh po poslanem sporočilu. V tem primeru kupec blago pošlje v originalni embalaži, priporočeno na svoje stroške, na naslov podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., Sela pri Kamniku 2b, 1240 Kamnik. Potrošnik ne sme uporabljati artiklov, če je odstopil od pogodbe. Stroška poštnine (dostave) mu ob vračilu blaga ponudnik ne bo povrnil. Vrnjeno blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan in se bo med transportom poškodoval, bo za to odgovarjal potrošnik, prodajalec pa mu ni dolžan vrniti kupnine.

Možnost vračila ne velja za blago, ki je bilo izdelano posebej po željah kupca, ali za blago, ki je že bilo uporabljeno in iz higienskih razlogov ni primerno za nadaljno prodajo.

Če je potrošnik prejel napačno ali poškodovano blago, jih bo ponudnik brezplačno zamenjal. Ponudnik bo kril stroške dostave, ne krije pa stroškov vračila reklamiranega blaga, če napaka ni njegova krivda. Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od dneva prejetega blaga.

 

 Varnost podatkov

Podjetje Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., se v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da svojega uporabniškega imena in gesla ne posreduje tretjim osebam ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Uporabnik soglaša, da spletno mesto www.larabernot.com lahko uporablja njegove podatke (ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo ter državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z www.larabernot.com) izključno za lastne potrebe, katere hrani za nedoločen čas.

 

Popusti, promocijske kode in darilni boni

Popusti, promocijske kode in darilni boni veljajo v določenem obdobju in se ne združujejo, če ni navedeno drugače. Ni jih možno zamenjati v denarna izplačila in niso prenosljivi na druge osebe. Če kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Popustov ni mogoče uveljavljati na izdelke po naročilu, če ni navedeno drugače.

LaraBernot si pridržuje pravico glede napak pri objavah popustov ter, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

 

Nagradne igre

LaraBernot občasno objavi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Larabernot na družabnem omrežju Facebook ali lara_bernot design na Instagram-u.

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let. Pravila o obdobju nagradne igre, sodelovanju v njej in o nagradi so jasno zapisana v objavi. S sodelovanjem v nagradni igri, sodelujoči sprejme pogoje sodelovanja.

Po zaključku nagradne igre LaraBernot javno objavi nagrajenca na socialnem omrežju. Nato mora izžrebanec v roku 7 dni organizatorju posredovati podatke kamor mu bo poslana nagrada. Nagrado lahko prevzame tudi osebno v ateljeju v Kamniku, na Usnjarski cesti 9.

Menjava nagrade ali denarno izplačilo nagrade ni mogoče.

Organizator si pridržuje pravico, da vsebine, ki so žaljive, neprimerne ali goljufive (nepravi in podvojeni profili) umakne in sodelujočega izloči iz sodelovanja. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

 

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo uporabnik ponovno obišče. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani, saj zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Ne zbirajo ali shranjujejo osebnih podatkov.

Uporabljajo se za različne namene, za seje, za košarice v spletni trgovini, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij.

Z uporabo spletne trgovine www.larabernot.com se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku.

 

Avtorske pravice

Vsa vsebina na spletni strani www.larabernot.com je avtorsko zaščitena in je v lasti LareBernot. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani. Logotip, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Modno oblikovanje Lara Bernot s.p.

 

Komunikacija in obveščanje

LaraBernot bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

 

Obveza odgovornosti

LaraBernot se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da LaraBernot ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

LaraBernot ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. LaraBernot mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. LaraBernot ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

LaraBernot ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Čeprav se LaraBernot trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

 

Ocene, mnenja in priporočila

LaraBernot se zaveda, da potencialni kupec pregleda več spletnih strani, ko se odloča za nakup. Za njegovo odločitev o nakupu so najbolj merodajne ocene, mnenja in priporočila, ki se nahajajo ob prodajnih predmetih. Zato je ponudnik vesel, da kupci podajajo svoja mnenja, ocene in priporočila in jih delijo z ostalimi, saj s tem pripomorejo bodočim kupcem pri njihovem nakupu.

Posameznemu prodajnemu predmetu lahko kupec podeli oceno od 1 do 5 zvezdic in/ali napiše svoje mnenje o blagu. LaraBernot si želi aktivnega sodelovanja in interakcije kupcev, ker le skupaj z njimi lahko ustvari še boljšo spletno trgovino.

Www.larabernot.com omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih prodajalec pregleda. LaraBernot ne bo objavil mnenj, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po njegovi oceni ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo ocene, mnenja ali komentarja se uporabnik strinja, da ga lahko LaraBernot v celoti ali delno uporabi v spletnih in drugih medijih, v neomejenem časovnem okviru, za namen objave v oglasih ali drugih marketinških promocijah, ki so v poslovnem interesu ponudnika. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na www.larabernot.com.

Uporabnike naprošamo, naj pri komentiranju izdelkov ne uporabljajo žaljivega govora, žaljenja drugače mislečih in žaljenja na osnovi rasističnih, narodnih, spolnih, verskih, političnih in ostalih ustavno spornih osnov. Prav tako ne toleriramo nagovarjanja k nestrpnosti ter izkoriščanje komentarjev za komercialno promocijo. Uporabnik bo v primeru kršitve prejel elektronsko opozorilo, v primeru nadaljnjega kršenja pa si pridržujemo pravico, da uporabniški račun kršitelja zapremo.

 

Pritožbe in reševanje sporov

LaraBernot spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 051855835. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova lara.bernot@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

LaraBernot se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si LaraBernot prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Pravično in učinkovito zunajsodno reševanje sporov v zvezi s spletnim nakupom

Ponudnik Modno oblikovanje Lara Bernot s.p., LaraBernot ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, 32. člen tega zakona (ZIsRPS).

Če ima kupec z izdelkom ali storitvijo iz spletnega nakupa težave, lahko na platformi za spletno reševanje sporov (SRPS) vloži pritožbo in jo pošljete v obravnavo neodvisnemu organu za reševanje sporov http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 15.7.2017

HANDMADE IN SLOVENIA, ethical, limited fashion//